Vrijwilligerswerk

Wat tof dat je op deze pagina hebt geklikt en meer wilt weten over vrijwilligerswerk bij ons in De Steiger! 

Lees hieronder alles wat je wilt weten over ons vrijwilligerswerk. 

Ben je geïnteresseerd? Twijfel je nog? Of heb je een vraag? Wij maken graag tijd vrij om (vrijblijvend) een kennismakingsgesprek met je te houden. Vrijwilligerswerk is maatwerk; wij denken graag mee wat voor jou, en voor ons, een goede match is.

Je kunt hier klikken voor onze contactgegevens.

 

Aanloophuis De Steiger & vrijwilligers

Onze stichting draait op vrijwilligers! We hebben ze dan ook ‘in alle soorten en maten’. Van bestuursleden, schoonmakers, gastheren- en vrouwen tot koks, thuisbakkers of klussers. Wekelijks of maandelijks. Met een luisterend oor, rustig of juist ondernemend en actief! Zonder vrijwilligers zou er geen Aanloophuis zijn. Wij zijn blij met al onze vrijwilligers en hoe iedereen op een unieke manier bijdraagt. 

 

Wat vinden wij belangrijk?

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Wanneer je bij ons vrijwilliger wordt onderschrijf je de doelstelling, je vormt samen met andere vrijwilligers een team en er wordt op je gerekend. Ons werk doen wij vanuit onze christelijke identiteit, we vragen je respect hiervoor. We gunnen iedereen de tijd om in te werken en te wennen. Mede-vrijwilligers en de coördinator(en) wijzen je de weg. Zijn er vragen, problemen of dringende zaken, dan kun je terecht bij de coördinator.

 

Wij bieden wij?

Wij bieden vrijwilligers een gezellige en zinvolle besteding van vrije tijd.  Als vrijwilliger kun je bij ons je talenten inzetten, maar ook talenten ontwikkelen. In ons Aanloophuis doe je bijzondere contacten en ervaringen op. We waarderen vrijwilligerswerk met een jaarlijkse teamuitje met al je collega’s, attenties en en een toerustingsavond. Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen in het werk.

 

(Vrijblijvend) Kennismakingsgesprek

Iedereen die zich als vrijwilliger aanmeldt bij het Aanloophuis, krijgt eerst een intakegesprek met de coördinator(en). We leggen uit wat we doen, kijken samen met jou welke functie passend is en beantwoorden vragen. Je werkmiddagen (of avonden) bepalen we in goed overleg. Dit is voor iedere vrijwilliger anders, maar wij vinden enige vorm van regelmaat wel belangrijk! (Een band opbouwen met onze bezoekers wordt lastig als er een lange tijd tussen je werkdagen zit.) Na drie keer boventallig meedraaien volgt een tussengesprek met de coördinator om te kijken of het werk bevalt en of je door wilt gaan met dit werk. Dit is ook het moment om het vrijwilligerscontract te ondertekenen.

 

Vacatures

Vacatures die momenteel open staan:

  1. Activiteitenbegeleider
  2. Medewerk(st)er Huishouding: buiten onze openingstijden om het Aanloophuis schoonmaken
  3. Bestuurslid Stichting voor Stadspastoraat te Alkmaar
  4. Gastvrouw- of heer bij de Open Maaltijd op woensdag: begeleiden van de maaltijd, mee-eten, helpen met opruimen
  5. Gastvrouw- of heer in ons Aanloophuis: voor de maandag-, woensdag-, donderdag-, en zaterdagmiddag; samen met collega en coördinator opstarten, de huiskamer draaiende houden, opruimen en afsluiten
  6. Werkgroepleider Aanloophuis: werkzaamheden, roosters en taken van circa 30 vrijwilligers bewaken en begeleiden en rapporteren aan coördinator
  7. Medewerkster Achterdam Team: samen met andere vrouwen op donderdagavond de prostituees op de Achterdam bezoeken en bemoedigen

 

Je kunt hier klikken voor onze contactgegevens.